Suroviny na hruškovo – mandľový tart:
- 240 g hladkej múky
- 1 žĺtko
- 50 g krupicového cukru
- 150 g studeného masla
- 4 hrušky
- 400 ml vody
- 100 ml Karpatského KB Hruška
- 4 PL krupicového cukru
- 1 lusk škorice
- 100 g mandľových plátkov
- 3 vajíčka
- 1 PL hladkej múky
- 100 g mäkkého masla
- 100 g krupicového cukru
- 2 PL Karpatského KB Hruška
Postup:
Ako prvé si pripravíme základ pre tart. Do misky vložíme múku, cukor, žĺtko a na malé kocky nakrájané studené maslo. Hnietením vypracujeme cesto. Preložíme na dosku a miesime, pokiaľ cesto nie je kompaktné a prestane sa drobiť. Cesto rozvaľkáme medzi papiermi na pečenie a premiestnime do tortovej formy s priemerom cca 20 cm. Vložíme do chladničky na cca 30 minút.
Do kastrólika si dáme vodu a cukor a necháme zahrievať, pokiaľ sa nám cukor nerozpustí. Hrušky si nakrájame na štvrťky a odstránime jadierka. Keď je cukor rozpustený, hrušky hodíme do vody, pridáme Karpatské KB Hruška, škoricu a varíme. Keď sú hrušky mäkšie, ale nie úplne uvarené, kastrólik odstavíme a necháme hrušky v náleve chladnúť.
Tart si popicháme vidličkou, vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme cca 20 minút. Vyberieme a necháme chladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
V miske si vymixujeme mäkké maslo a cukor. Pridáme vajíčka a namleté mandle. Na záver pridáme Karpatské KB Hruška.
Mandľovú zmes si vylejeme do tartového korpsusu. Každú štvrťku hrušky ešte rozrežeme na dve časti a uložíme na mandľovú zmes do kruhu.
Hruškovo – mandľový tart pečieme v rúre vyhriatej na 190 sutpňov cca 30 – 40 minút. V strede pečenia tart prikryjeme alobalom, nech vrch nezhorí ale pritom sa tart poriadne prepečie. Necháme vychladnúť a podávame posypané práškovým cukrom alebo s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Prajeme vám dobrú chuť !
Viac zaujímavých receptov nájdete na www.karpatskebrandy.sk