Indické krevetové karí podávané s varenou ryžou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na indické krevetové karí:

1/4 hrnčeka rastlinného oleja, 1 veľká cibuľa, 1 lyžica zázvorovo-cesnakovej pasty, 1 lyžička mletého koriandra, 2/3 lyžičky soli, 1/2 lyžičky mletej kurkumy, 1 paradajka, 1 lyžička mletého chilli, 900 g stredne veľkých kreviet, 1/4 hrnčeka vody, 1 lyžička garam masala, nasekaná vňať koriandra

indické krevetové karí
stock.adobe.com

Postup:

Rozohrejte olej vo veľkej panvici pri vysokej teplote. Pridajte cibuľu, varte a miešajte, kým nezhnedne. Pridajte zázvorovo-cesnakovú pastu, koriander a soľ. Varte a miešajte asi 1 minútu. Ochuťe soľou a kurkumou, potom vmiešajte nakrájané paradajky, chilli, krevety a vodu. Znížte teplotu na stredne vysokú a varte 7 až 8 minút, kým sú krevety matné. Dosoľte a dochuťte mletým chilli, ak je treba. Pridajte garam masala, premiešajte a odstavte. Indické krevetové karí ozdobte čerstvou koriandrovou vňaťou a podávajte s chlebom alebo ryžou. 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach