Írska čokoládová torta Guinness

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Írska čokoládová torta Guinness – suroviny:

Korpus: 250 ml piva Guinness, 250 g rastlinnej nátierky Hera, 85 g kakaa, 400 g kryštálového cukru, 2 vajcia, 1 ČL vanilkového extraktu, 140 ml cmaru, 280 g hladkej múky, ½ ČL kypriaceho prášku do pečiva

Na polevu: 55 g rastlinnej nátierky Hera, 300 g práškového cukru, 125 g smotanového syra (mascarpone), kakao na posypanie

Postup:

Predhrejete rúru na 170 °C. Pivo Guinness nalejte do hrnca a pridajte Heru, na miernom plameni miešajte, kým sa neroztopí. Potom odstavte z ohňa a vmiešajte kakao a cukor. Bokom v ďalšej miske zmiešajte vajca, cmar, pridajte vanilkový extrakt, pivo a tuk. V ďalšej mise zmiešajte preosiatu múku a prášok do pečiva, a potom pridajte do zmesi v rajnici. Cesto dobre spracujte a nalejte do vopred vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pečte asi 45 minút. Či je upečený zistíte tak, že do jeho stredu zapichnete špajľu. Ak na nej po vytiahnutí nebude prilepené cesto, je hotový. Pred zdobením nechajte vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Ovocný zákusok s parížskou šľahačkou

45 minútSuroviny na ovocný zákusok s parížskou šľahačkou: Na trenú hmotu: 250 g polohrubej múky, 125 g tuku Palmarínu, 125 g práškového cukru, 1 dl mlieka,… Čítaj ďaľej

Na krém musíte vyšľahať Heru so smotanovým syrom (mascarpone) a cukrom. Mixujte, kým nebude krém jemný a nadýchaný. Tortu môžete pozdĺžne rozkrojiť a natrieť krémom, prípadne ak nechcete tortu rozkrájať, natrite celý jej obvod a vrch hrubšou vrstvou. Nakoniec cez sitko poprášte kakaom. Írska čokoládová torta Guinness je hotová.

Tip:

Ak nie ste priaznivci piva, alebo by ste radi dopriali túto vynikajúcu tortu aj svojim deťom, nahraďte pivo limonádou s colovou príchuťou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach