Jabĺčkové muffinky

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na jabĺčkové muffinky:

Na 12 kúskov potrebujeme: 2 vajcia, 140 g práškového cukru, postrúhanú kôru z 1 citróna, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice hladkej múky, 2 veľké kyslasté jablká, asi lyžicu citrónovej šťavy, 50 g hrozienok, 6 suchárov

Postup:

Celé vajcia s cukrom vyšľaháme ručným  elektrickým šľahačom do penista, primiešame postrúhanú citrónovú kôru a múku. Jablká ošúpeme, vyrežeme jadrovník a pokrájame na drobné kocôčky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Hrozienka namočíme na polhodinu do vody. Sucháre rozdrvíme,  zmiešame s pokrájanými jablkami  a odkvapkanými hrozienkami a primiešame do cesta.

Mohlo by vás zaujímať

Muffiny s glazúrovanými jablkami

Muffiny s glazúrovanými jablkami

60 minútEnergia: 190 kcal.Muffiny s glazúrovanými jablkami, karamelovým cukrom a vanilkovou pastou. Suroviny na muffiny s glazúrovanými jablkami (vystačí na 12 porcií): Na cesto: 200 ml mlieka… Čítaj ďaľej

Cestom do dvoch tretín naplníme košíčky alebo formu na mufiny, vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 180 ° C asi 25 minút.  Upečené jabĺčkové muffinky necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach