Suroviny na jabĺčkové muffinky:
Na 12 kúskov potrebujeme: 2 vajcia, 140 g práškového cukru, postrúhanú kôru z 1 citróna, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice hladkej múky, 2 veľké kyslasté jablká, asi lyžicu citrónovej šťavy, 50 g hrozienok, 6 suchárov
Postup:
Celé vajcia s cukrom vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom do penista, primiešame postrúhanú citrónovú kôru a múku. Jablká ošúpeme, vyrežeme jadrovník a pokrájame na drobné kocôčky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Hrozienka namočíme na polhodinu do vody. Sucháre rozdrvíme, zmiešame s pokrájanými jablkami a odkvapkanými hrozienkami a primiešame do cesta.
Mohlo by vás zaujímať
Cestom do dvoch tretín naplníme košíčky alebo formu na mufiny, vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 180 ° C asi 25 minút. Upečené jabĺčkové muffinky necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.