Jablká pod čiapkou

Doba prípravy 30 minútEnergia: 890 kcal.Náročnosť

Suroviny na jablká pod čiapkou (rozpočet na 4 porcie):

450 g lístkového cesta, 10 jabĺk,1 lyžica citrónovej šťavy, 160 g cukru, 2 lyžice škorice, 2 lyžičky vanilkového pudingu, 1 žĺtko

Postup:

Cesto vyvaľkáme na tenší plát. Vyhrejeme rúru na 200°C. Ošúpeme a očistíme jablká, pokrájame ich na osminky, pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame s cukrom, škoricou a pudingom. Tortovú formu vyložíme polovicou cesta a naň dáme ovocnú zmes. Všetko prekryjeme druhou polovicou cesta a potrieme vyšľahaným žĺtkom. Jablká pod čiapkou pečieme asi 25 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach