35 minútEnergia: 282 kcal.
Jablká v župane sú vynikajúcim dezertom.
Suroviny na jablká v župane:
300 g lístkového cesta, trocha hladkej múky, 1 vajce, 4 lyžice smotany, 80 g piškótovej strúhanky, 50 g hrozienok, 4 zrelé jablká, 1 lyžička škorice, 50 g cukru
Postup:
Cesto vyvaľkáme a rozkrájame na štvorce. Jablká ošúpeme a očistíme, strúhanku zmiešame s hrozienkami. Na každý štvorec cesta dáme trocha strúhankovej zmesi s hrozienkami, položíme polku jablka, povrch posypeme škoricou a cukrom.
Mohlo by vás zaujímať
Rohy štvorcov preklopíme cez jabĺčko, spoje pritlačíme. Potrieme rozšľahaným vajcom so smotanou a upečieme dozlatista.