Suroviny na jablkové rezy so smotanovým krémom ( rozpočet na 20 kúskov ):
Cesto: 4 vajcia, 125 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 125 g polohrubej múky, 25 g škrobovej múčky, 1 lyžica kypriaceho prášku
Obloha: 3 plátky želatiny, 3 vajcia, 2 vanilkové pudingy, 130 g cukru, 750 ml mlieka, 1,5 kg jabĺk, 230 ml citrónovej šťavy, 750 ml smotany na šľahanie, 1 balíček ztužovača do šľahačky, 200 g jablkového želé, 100 g strúhanej čokolády
Postup:
Z vajec, cukru a vanilkového cukru ušľaháme hustý krém, vmiešame múku so škrobovou múčkou a kypriacim práškom. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút. Dáme napučiť želatínu, oddelíme bielky a žĺtky, rozmiešame pudingový prášok, 80g cukru a100 ml mlieka. Zvyšné mlieko privedieme do varu, vlejeme doň rozmiešaný puding a uvaríme. Želatínu vytlačíme, rozpustíme a vmiešame do horúceho krému a dáme chladiť. Dve jablká odložíme na bok, ostatne olúpeme a nastrúhame. Zalejeme ich troma lyžicami citrónovej šťavy a vmiešame do krému. Jablkový krém natrieme na upečený a vychladnutý korpus. Vyšľaháme smotanu spolu zo ztužovačom do tuha a nanesieme ju na krém. Jablkové rezy so smotanovým krémom sú hotové.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Odložené jablká nakrájame na plátky, zvyšnú citrónovú šťavu uvaríme so 100ml vody. Jablká dáme ohriať do uvareného sirupu a poukladáme ich na šľahačku, potrieme ich jablkovým želé a celý koláč dáme vychladiť do chladničky. Okraje ozdobíme strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť! 🙂