Jablkový puding so škoricou

Doba prípravy 50 minútEnergia: 306 kcal.Náročnosť

Voňavý škoricový dezert s jabĺčkami vykúzlite s Premium Pudingom Jablko & Škorica.

Suroviny na jablkový puding so škoricou (vystačí na 2 porcie):

Jablkový puding so škoricou

Na puding:

  • 1 balíček Premium Pudingu Jablko & Škorica
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 40 g cukru

Na ozdobenie:

  • 2 jablká
  • 1 PL prepusteného masla
  • mandľové plátky
  • kandizované brusnice

Ešte potrebujeme:

  • 2 sklenené poháre
  • teflónovú panvicu

Postup:

Na prípravu pudingu uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Puding nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť.

Na ozdobenie jablká umyjeme, vykrojíme z nich jaderníky a nakrájame ich na tenké plátky. Na teflónovej panvici rozpustíme maslo a plátky jabĺk z oboch strán orestujeme. Vyberieme a necháme ich vychladnúť. Na suchej panvici opražíme mandľové plátky. Povrch vychladnutého pudingu ozdobíme plátkami jabĺk, mandlí a brusnicami..  

  • Čas prípravy: asi 30 minút
  • Celkový čas prípravy: asi 50 minút

Tip: Pre ešte výraznejšiu jablkovú chuť vložíme na dno pohára jablko nakrájané na malé kocôčky a zalejeme ho pudingom.

Jablkový puding so škoricou podávame.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1281 kJ / 306 kcal327 kJ / 78 kcal
Tuky10,17 g2,59 g
Sacharidy48,30 g12,32 g
Bielkoviny8,92 g2,28 g

Zdroj: Dr.Oetker