50 minútEnergia: 306 kcal.
Voňavý škoricový dezert s jabĺčkami vykúzlite s Premium Pudingom Jablko & Škorica.
Suroviny na jablkový puding so škoricou (vystačí na 2 porcie):
Na puding:
- 1 balíček Premium Pudingu Jablko & Škorica
- 500 ml plnotučného mlieka
- 40 g cukru
Na ozdobenie:
- 2 jablká
- 1 PL prepusteného masla
- mandľové plátky
- kandizované brusnice
Ešte potrebujeme:
- 2 sklenené poháre
- teflónovú panvicu
Postup:
Na prípravu pudingu uvaríme puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Puding nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť.
Na ozdobenie jablká umyjeme, vykrojíme z nich jaderníky a nakrájame ich na tenké plátky. Na teflónovej panvici rozpustíme maslo a plátky jabĺk z oboch strán orestujeme. Vyberieme a necháme ich vychladnúť. Na suchej panvici opražíme mandľové plátky. Povrch vychladnutého pudingu ozdobíme plátkami jabĺk, mandlí a brusnicami.
- Čas prípravy: asi 30 minút
- Celkový čas prípravy: asi 50 minút
Tip: Pre ešte výraznejšiu jablkovú chuť vložíme na dno pohára jablko nakrájané na malé kocôčky a zalejeme ho pudingom.
Jablkový puding so škoricou podávame.
Mohlo by vás zaujímať
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1281 kJ / 306 kcal | 327 kJ / 78 kcal |
Tuky | 10,17 g | 2,59 g |
Sacharidy | 48,30 g | 12,32 g |
Bielkoviny | 8,92 g | 2,28 g |
Zdroj: Dr.Oetker