Jahodové snehové tortičky

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na jahodové snehové tortičky ( rozpočet na 8 tortičiek ):

4 bielky, 300 g práškového cukru, 200 g šľahačky, 150 g jahôd, 3 lyžice jahodového lekváru, 2 cl likéru, štipka soli, maslo a múku na vymastenie a vysypanie plechu

Postup:

Bielky so štipkou soli vyšľaháme, postupne prisypeme cukor a  šľaháme, až  kým nie je sneh celkom pevný (môžeme ho s nádobou prevrátiť hore dnom).  Plech  vymastíme, vysypeme múkou  a pomocou ozdobnej striekačky nastriekame 8 špirál s priemerom 7 cm a hrúbkou 1 cm.  Rúru predhrejeme na 70 stupňov a  tortičky v nej usušíme. Keď zružovejú, vyberieme ich z rúry a dáme na mrežovanú podložku vychladnúť.  Medzitým vyšľaháme dotuha sladkú smotanu a na každej tortičke urobíme šľahačkou pomocou  striekačky dookola šľahačkový okraj. Do stredu pokladieme umyté a prípadne prekrojené jahody. Nakoniec ich polejeme zohriatym  jahodovým lekvárom s likérom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach