Suroviny na jahodové snehové tortičky ( rozpočet na 8 tortičiek ):
4 bielky, 300 g práškového cukru, 200 g šľahačky, 150 g jahôd, 3 lyžice jahodového lekváru, 2 cl likéru, štipka soli, maslo a múku na vymastenie a vysypanie plechu
Postup:
Bielky so štipkou soli vyšľaháme, postupne prisypeme cukor a šľaháme, až kým nie je sneh celkom pevný (môžeme ho s nádobou prevrátiť hore dnom). Plech vymastíme, vysypeme múkou a pomocou ozdobnej striekačky nastriekame 8 špirál s priemerom 7 cm a hrúbkou 1 cm. Rúru predhrejeme na 70 stupňov a tortičky v nej usušíme. Keď zružovejú, vyberieme ich z rúry a dáme na mrežovanú podložku vychladnúť. Medzitým vyšľaháme dotuha sladkú smotanu a na každej tortičke urobíme šľahačkou pomocou striekačky dookola šľahačkový okraj. Do stredu pokladieme umyté a prípadne prekrojené jahody. Nakoniec ich polejeme zohriatym jahodovým lekvárom s likérom.