Suroviny na jahodové tiramisu:
500 g jemného tvarohu (alebo mascarpone), 200 g práškového cukru, 500 ml šľahačkovej smotany, 2 vanilkové cukry, 300 g jahôd, griotka, podlhovasté piškóty, 4 pláty želatíny, kakaový prášok.
Postup:
Tvaroh vymiešame s cukrom a 1 vanilkovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s lyžicou cukru a 1 vanilkovým cukrom do tuha. Želatínu pripravíme podľa návodu a keď začne tuhnúť, vlejeme ju do šľahačky. Spolu s časťou pokrájaných jahôd primiešame k tvarohu.
Mohlo by vás zaujímať
Formu na biskupský chlebíček alebo inú formu na hranatý koláč vyložíme potravinovou fóliou, na dno poukladáme pokrájané jahody, na ne natrieme vrstvu krému, potom položíme vrstvu piškót, opäť jahody, krém, piškóty, až do spotrebovania celého krému. Posledná vrstva sú piškóty. Prikryjeme fóliou a necháme v chlade stuhnúť. Potom opatrne vyklopíme, odstránime fóliu a jahody ozdobíme medovkou a posypeme s práškovým cukrom.