Jahodové tiramisu s griotkou

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na jahodové tiramisu:

500 g jemného tvarohu (alebo mascarpone), 200 g práškového cukru, 500 ml šľahačkovej smotany, 2 vanilkové cukry, 300 g jahôd,  griotka, podlhovasté piškóty, 4 pláty želatíny, kakaový prášok.

Postup:

Tvaroh vymiešame s cukrom a 1 vanilkovým cukrom.  Smotanu  na šľahanie vyšľaháme s lyžicou cukru a 1 vanilkovým  cukrom do tuha. Želatínu pripravíme podľa návodu a keď začne tuhnúť, vlejeme ju do šľahačky. Spolu s časťou pokrájaných jahôd  primiešame k tvarohu.

Mohlo by vás zaujímať

tiramisu

Tiramisu s Marsalou a horkým kakaom

30 minútSuroviny na Tiramisu s Marsalou: Piškóta: 4 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 120 g hladkej múky, 1 vanilínový cukor, štipka soli, štipka sparenej citrónovej a… Čítaj ďaľej

Formu na biskupský chlebíček alebo inú formu na hranatý koláč vyložíme potravinovou fóliou, na dno poukladáme pokrájané jahody, na ne natrieme vrstvu krému, potom položíme vrstvu piškót, opäť jahody, krém, piškóty, až do spotrebovania celého krému. Posledná vrstva sú piškóty. Prikryjeme fóliou a necháme v chlade stuhnúť. Potom opatrne vyklopíme, odstránime fóliu a jahody ozdobíme medovkou a posypeme s práškovým cukrom.