15 minút
Jedinečná svieža chuť, ktorej nikto neodolá. Aj takýto jahodovo-grepový džem si môžete pripraviť rýchlo a jednoducho.
Suroviny na jahodovo-grepový džem vystačí na asi 6 pohárov (200 ml):
- 500 g filiet z ružového grapefruitu (asi 3 kusy)
- 500 g jahôd (nakrájaných na malé kúsky)
- 1 zarovnaná KL kyseliny citrónovej
- ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker
- 500 g cukru
Postup:
Na prípravu džemu grapefruity olúpeme, odstránime bielu šupku, vykrájame filety a odvážime. Do hrnca vložíme nakrájané ovocie, kyselinu a ½ balíčka Pektínu zmiešaného s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.
Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Mohlo by vás zaujímať
Tip:
Filetovanie citrusov: ostrým nožom okrájame po celom obvode kôru až na dužinu. Pozdĺž bielej šupky vykrajujeme filety tak, aby sme získali čistú dužinu.