Jahodovo-grepový džem

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Jedinečná svieža chuť, ktorej nikto neodolá. Aj takýto jahodovo-grepový džem si môžete pripraviť rýchlo a jednoducho.

Suroviny na jahodovo-grepový džem vystačí na asi 6 pohárov (200 ml):

  • 500 g filiet z ružového grapefruitu (asi 3 kusy)
  • 500 g jahôd (nakrájaných na malé kúsky)
  • 1 zarovnaná KL kyseliny citrónovej
  • ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker
  • 500 g cukru
Jahodovo-grepový džem

Postup:

Na prípravu džemu grapefruity olúpeme, odstránime bielu šupku, vykrájame filety a odvážime. Do hrnca vložíme nakrájané ovocie, kyselinu a ½ balíčka Pektínu zmiešaného s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodovo-ružový sirup

Jahodovo-ružový sirup

40 minútJedinečná kombinácia voňavých ružových lupeňov a šťavnatých jahôd. Chutný jahodovo-ružový sirup si môžete pripraviť aj vy. Suroviny na jahodovo-ružový sirup ( vystačí na 1 l… Čítaj ďaľej

Tip:

Filetovanie citrusov: ostrým nožom okrájame po celom obvode kôru až na dužinu. Pozdĺž bielej šupky vykrajujeme filety tak, aby sme získali čistú dužinu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach