Jahodový džem s octom balsamico

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na jahodový džem s octom balsamico (vystačí na asi 6 pohárov á 200 ml):

  • 1 kg jahôd (očistených a rozmixovaných)
  • 1 zarovnaná KL Kyseliny citrónovej MAXI Dr. Oetker
  • ½ balíčka Pektínu Dr. Oetker
  • 500 g cukru
  • 3 PL krémového octu balsamico
https://www.oetker.sk

Postup:

Na prípravu džemu vložíme do hrnca jahody. Pridáme kyselinu a ½ balíčka Pektínu zmiešaného s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

Odoberieme prípadnú penu, prilejeme ocot balsamico a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip:

Výborne sa hodí k jemným syrom a krekerom či toastom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach