Jahody s balzamikovým krémom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na jahody s balzamikovým krémom (rozpočet na 2 porcie):

200 g jahôd, 150 g bieleho jogurtu gréckeho typu, 1 polievková lyžica vanilkového cukru, 1 polievková lyžica Figového balzamikového krému, 4 polievkové lyžice Bieleho balzamikového krému s pomarančom a citrónom, 150 ml smotany na šľahanie, štipka citrónovej kôry, cukor na posypanie jahôd

Jahody s balzamikovým krémom

Postup:

Jahody rozpolíme, posypeme práškovým cukrom, pokvapkáme Balzamikovým krémom s pomarančom a citrónom a dáme na 30 min. vychladiť do chladničky. Do smotany na šľahanie pridáme citrónovú kôru, vanilkový cukor a ušľaháme. Do vyšľahanej smotany pridáme polievkovú lyžicu Figového balzamikového krému a ešte niekoľko sekúnd šľaháme.

Mohlo by vás zaujímať

Triky na jahody

Triky na jahody

Hnevá vás, že tie najkrajšie jahody vo vašej záhradke často začnú hniť? Chutné, šťavnaté a krásne červené jahody sú obľúbenou pochúťkou malých i veľkých. Samozrejme,… Čítaj ďaľej

Samostatne vyšľaháme grécky jogurt a spojíme so šľahačkou. Jogurtovo-smotanový krém dáme na tanier a na vrch nakladieme vychladené jahody. Posypeme cukrom a dozdobíme Figovým balzamikovým krémom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach