Suroviny na jahody s balzamikovým krémom (rozpočet na 2 porcie):
200 g jahôd, 150 g bieleho jogurtu gréckeho typu, 1 polievková lyžica vanilkového cukru, 1 polievková lyžica Figového balzamikového krému, 4 polievkové lyžice Bieleho balzamikového krému s pomarančom a citrónom, 150 ml smotany na šľahanie, štipka citrónovej kôry, cukor na posypanie jahôd
Postup:
Jahody rozpolíme, posypeme práškovým cukrom, pokvapkáme Balzamikovým krémom s pomarančom a citrónom a dáme na 30 min. vychladiť do chladničky. Do smotany na šľahanie pridáme citrónovú kôru, vanilkový cukor a ušľaháme. Do vyšľahanej smotany pridáme polievkovú lyžicu Figového balzamikového krému a ešte niekoľko sekúnd šľaháme.
Mohlo by vás zaujímať
Samostatne vyšľaháme grécky jogurt a spojíme so šľahačkou. Jogurtovo-smotanový krém dáme na tanier a na vrch nakladieme vychladené jahody. Posypeme cukrom a dozdobíme Figovým balzamikovým krémom.