Jarná čokoládová torta

Doba prípravy 60 minútEnergia: 665 kcal.Náročnosť

Jarná čokoládová torta ozdobená marcipánom nielen pre nedeľnú pohodu.

Suroviny na jarnú čokoládovú tortu ( vystačí na asi 12 porcií):

Jarná čokoládová torta
Jarná čokoládová torta

Na cesto:

1 ½ KL instantnej kávy

350 ml vriacej vody

250 g masla

200 g kvalitnej horkej čokolády 70 %

250 g práškového cukru

3 vajcia

2 KL Vanilkovej pasty

240 g hladkej múky

1 balíček Droždia

30 g Holandského kakaa

¼ KL soli

Na polevu:

200 g kvalitnej horkej čokolády 70 %

200 ml smotany na šľahanie

1 KL masla

Na ozdobenie:

Marcipán

Ešte potrebujeme:

tortovú formu (ø 24 cm)

Postup:

1. Na prípravu cesta v mise zalejeme kávu vriacou vodou. Pridáme na kocky nakrájané maslo, nalámanú čokoládu a cukor a metličkou vymiešame dohladka. Potom pridáme vajcia, vanilkovú pastu a múku zmiešanú s droždím, kakaom a soľou a dôkladne zamiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 60 minút

2. Korpus necháme vychladnúť.

3. Na prípravu polevy rozpustíme čokoládu v kastróliku vo vodnom kúpeli. Pridáme smotanu a maslo a vymiešame dohladka. Polevou potrieme povrch vychladnutého korpusu a uložíme asi na hodinu do chladničky.

4. Povrch torty dozdobíme vajíčkami vymodelovanými z marcipánu, ktoré môžeme zafarbiť potravinárskym farbivom.

TIP:

Tortu môžeme ozdobiť jedlými jarnými kvetmi, ako sú fialky, sedmokrásky alebo nechtík.

Nutričné hodnoty:


na porciu / kusna 100 g / ml
Energia2783 kJ / 665 kcal787 kJ / 189 kcal
Tuky39 g22 g
Sacharidy45 g25 g
Bielkoviny10 g5,7 g

Zdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach