Opekaný baklažán s paradajkami a syrom feta

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Opekaný baklažán s paradajkami a syrom feta je chutné, ľahké jedlo vhodné na obed ale aj na večeru.

Suroviny na opekaný baklažán s paradajkami a syrom feta ( rozpočet na 4 porcie ):

2 väčšie baklažány (cca 15 cm)

4 paradajky

2 väčšie cibule

6 strúčikov cesnaku

1,5 dl olivového oleja

20 dkg Feta syra

soľ

mleté čierne korenie

bazalka (čerstvá alebo sušená)

Opekaný baklažán
Opekaný baklažán s paradajkami a syrom feta

Postup:

Baklažány umyjeme, očistíme. Priečne prekrojíme na polovice. Šupku baklažánov priečne nakrojíme. Na horúcom oleji prudko opečieme baklažán z oboch strán (cca 5 minúty)., vyberieme. Na olej dáme speniť cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, korením a bazalkou. Na zmes vložíme nakrájaný opečený baklažán a dusíme približne 10 minút. Baklažán uložíme na taniere a pred podávaním posypeme kúskami syru Feta. Príprava cca 50 minút.

Vhodné prílohy:

Opekaný baklažán s paradajkami a syrom feta podávame s bielym chlebom alebo bagetou

11.00 h Baklažán očistíme, rozkrojíme, narežeme šupku.
11.10 h Cibuľu a paradajky nakrájame, cesnak roztlačíme.
11.20 h
Na oleji prudko opečieme baklažán z oboch strán.
11.30 h
Na oleji speníme cibuľu a cesnak a pridáme paradajky.
11.40 h
Pridáme opekaný baklažán a dusíme.    
11.50 h Pripravenú porciu posypeme syrom.

Rada šéfkuchára:

Do zeleninovej zmesi môžeme pridať kúsky šunky (hydiny, údeného mäsa,…). Namiesto opekaného baklažánu je možné použiť aj opekanú cuketu, alebo patizón.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach