Brokolica s pikantnou smotanovou omáčkou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Brokolica s pikantnou smotanovou omáčkou – suroviny:

1 kg brokolice, soľ, 1 cibuľa, 30 g masla, 2 lyžice hladkej múky, 1/4 l mäsového vývaru, 1/4 l smotany, mleté čierne korenie, 125 g strúhaného ementálu

Postup:

Ružičky brokolice oddelíme od hlúbov. Hlúby ošúpeme a nakrájame na centimetrové kúsky. Prevaríme 2 l vody, ochutenej 2 lyžicami soli. Brokolicu v nej uvaríme domäkka. Na cedidle prepláchneme studenou vodou a dáme odkvapkať. Medzičasom očistíme a nadrobno nakrájame cibuľu. Na masle ju speníme do sklovita, poprášime múkou a podlejeme vývarom.

Mohlo by vás zaujímať

Zapekaná brokolica s petržlenovou vňaťkou

35 minútSuroviny: 400 g brokolice, soľ, 1 pol. lyžica masti, 30 g hladkej múky, 1 dl mlieka, 1 žĺtok, 40 g postrúhaného syra, 2 rajčiaky, 1… Čítaj ďaľej

Vyvaríme do hustej omáčky. Zjemníme smotanou a za stáleho miešania varíme kým omáčka nezhustne. Osolíme okoreníme. Vmiešame strúhaný syr a necháme ho rozpustiť. Nalejeme na brokolicu a krátko zapečieme. Brokolica s pikantnou smotanovou omáčkou je hotová.Save

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach