Bruschetta s paradajkovou salsou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Bruschetta je zapečený alebo opečený chlieb, na ktorom sú paradajky, bazalka, cesnak. Pôvod tohoto jedla je známy najmenej z 15. storočia. Pochádza zo stredného Talianska. Bruschetta zvyčajne slúži ako raňajky alebo predjedlo. V Taliansku sa často pripravuje na grile.

Suroviny na Bruschetta s paradajkovou salsou:

6 paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 5 lístkov čerstvej bazalky, 2 lyžice olivového oleja, šťava z citrónu, soľ a čierne korenie
Bruschetta s paradajkovou salsou

Postup: 

Bagety nakrájame na kolieska a na sucho opečieme na panvici alebo na grile. Paradajky nakrájame na kocky, pridáme rozpučený cesnak, nasekanú bazalku a olej. Dochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťávou. Salsu premiešame a porcujeme na opečené kolieska bagiet.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach