Bruschetta

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Bruschetta – suroviny (rozpočet na 4 porcie):

10 plátkov talianského chleba ciabatta (môžeme nahradiť sendvičom alebo bagetou), 10 ml olivového oleja (Extra Vergine), 10 g cesnaku, 550 g paradajok (olúpaných, zbavených jadierok), 20 g šalotky (jarnej cibuľky), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, čerstvá bazalka

Postup:

Plátky ciabatty potrieme cesnakom z oboch strán, vložíme na plech a v rúre predhriatej na 200°C pečieme asi 5 minút. Paradajky a šalotku nasekáme najemno, ochutíme soľou korením, najemno sekanou bazalkou a zmiešame s olivovým olejom. Poukladáme na plátky pečeného chleba, ozdobíme lístkami bazalky a podávame.

Mohlo by vás zaujímať

Zapečená bruschetta s mozzarellou

Zapečená bruschetta s mozzarellou

20 minútZapečená bruschetta s mozzarellou – suroviny ( rozpočet pre 4 osoby ): 4 ks bruschetta, 2 balenia mozzarelly (125 g), cherry paradajky, soľ a korenie… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach