Fašírky z čerstvej kapusty

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na fašírky z čerstvej kapusty:

250 g kapusty, 300 g hladkej múky, 1 čajová lyžička soli, 100 g škvarkov, 1 vajíčko, mlieko podľa potreby

Postup:

Kapustu nastrúhame na rezance a povaríme 4 – 5 minút. Do misy si zatiaľ prichystáme soľ s múkou, pomleté škvarky. Pridáme dobre odkvapkanú kapustu, vajíčko a trochu mlieka (asi 50 ml). premiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Fašírky z červenej repy

60 minútSuroviny na fašírky z červenej repy (rozpočet pre 4 osoby):  0,5 kg surovej červenej repy, 125 g cíceru (v suchom stave), 125 g ovsených vločiek,… Čítaj ďaľej

Ak sa nám zdá cesto husté, po polievkových lyžiciach pridávame mlieko. Cesto má byť tuhšie -asi ako veľmi tuhý puding. Vytvarujeme z neho malé fašírky, ktoré opečieme na panvici z oboch strán. Podávame teplé s pivom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach