Fašírky z červenej repy

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na fašírky z červenej repy (rozpočet pre 4 osoby): 

0,5 kg surovej červenej repy, 125 g cíceru (v suchom stave), 125 g ovsených vločiek, hladká múka, 1 PL ľanoných semienok, 35 g slnečnicových semienok, 1 cibuľa ( sušená cibuľa ), 2-3 strúčiky cesnaku ( sušený cesnak ), soľ, mleté čierne korenie, trocha rasce, 1/2 PL oleja

Postup: 

Cícer namočíme na 12 – 20 hodín, prepláchneme (nevaríme!) a rozmixujeme. Zmiešame ho s nastrúhanou repou, cibuľou nakrájanou na jemno, slnečnicovými a ľanovými semienkami, roztlačeným cesnakom, ovsenými vločkami a olejom.

Mohlo by vás zaujímať

Fašírky z čerstvej kapusty

35 minútSuroviny na fašírky z čerstvej kapusty: 250 g kapusty, 300 g hladkej múky, 1 čajová lyžička soli, 100 g škvarkov, 1 vajíčko, mlieko podľa potreby… Čítaj ďaľej

Pridáme soľ a korenie, zahustíme hladkou múkou ( môžeme použiť aj cícerovú, hrachovú…) a vymiešame cesto. Necháme ho odležať v chladničke aspoň 1 hodinu. Potom tvarujeme placky, ktoré umiestnime na plech ( vymastený olejom, alebo vyložený papierom na pečenie ) a pečieme 20 minút pri 160° C.

https://stock.adobe.com/

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach