Grilovaný hermelín so špenátom, orechmi, hrozienkami a cesnakom

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na grilovaný hermelín so špenátom, orechmi, hrozienkami a cesnakom:

1 balenie hermelínu na gril s brusnicovou omáčkou, 30 g masla, 300 g listového špenátu, 60 g vlašských orechov, 50 g hrozienok, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička mletého čierneno korenia, 150 ml 30% smotany, soľ, brusnicová omáčka (súčasť balenia)

Grilovaný hermelín so špenátom

Postup:

Špenát dôkladne očistíme a necháme odkvapkať. V panvici nahrejeme maslo, pridáme hrozienka, pomleté orechy a krátko opečieme; potom  primiešame cesnak. Zmes „necháme rozvoňať“, zalejeme ju smotanou a zvoľna zvaríme zhruba na polovičnú porciu. Nakoniec do nej vložíme nahrubo pokrájaný špenát, prisolíme, okoreníme a miešame, pokým sa neodparí takmer všetka tekutina.

Mohlo by vás zaujímať

Hermelín s brusnicami

Hermelín s brusnicami, jablkami a zázvorom

30 minútSuroviny na hermelín s brusnicami, jablkami a zázvorom ( rozpočet na 4 porcie ): 4 ks hermelínu na gril s brusnicami (1 balenie), brusnicová omáčka (je … Čítaj ďaľej

Medzitým hermelíny zabalíme do alobalu. Grilujeme z každej strany asi 5 minút. Špenát rozdelíme na taniere s grilovanými hermelínmi a podávame spolu s brusnicovou omáčkou. Grilovaný hermelín so špenátom, orechmi, hrozienkami a cesnakom podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach