Suroviny na hermelín s brusnicami, jablkami a zázvorom ( rozpočet na 4 porcie ):
4 ks hermelínu na gril s brusnicami (1 balenie), brusnicová omáčka (je súčasťou balenia), 1 jablko, kúsok čerstvého zázvoru, 2 vetvičky rozmarínu
Postup:
Časť rozmarínu a zázvoru nasekajte nadrobno a bylinky zmiešajte s brusnicovou omáčkou. Hermelín spolu s nakrájaným jablkom, zázvorom a kúskom rozmarínu zabaľte do alobalu. Grilujte približne 8 minút. Po rozbalení prelejte pripravenou brusnicovou omáčkou a ihneď podávajte.
Mohlo by vás zaujímať
Najprv si pripravte bylinky do brusnicovej omáčky – časť rozmarínu a časť zázvoru si nasekajte nadrobno a zamiešajte do omáčky. Jabĺčka spolu so zvyškom zázvoru taktiež nakrájajte na drobné kocky. Každý hermelín spolu s nakrájanými jablkami, zázvorom a kúskom rozmarínu starostlivo zabaľte do alobalu a dejte na rozpálený gril. Grilujte ich asi 8 minút. Keď hermelíny vyberiete z grilu, rozbaľte ich a každý prelejte zmesou brusnicovej omáčky s kúskami rozmarínu a zázvoru, ktorú ste si pripravili na začiatku. Hermelín s brusnicami, jablkami a zázvorom môžete ihneď podávať hosťom.