SPÄŤ
Vegetariáni

Jačmenný šolet s tempeh a kapustou

Od: Henrieta Karabova 5.12.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny na jačmenný šolet s tempeh a kapustou:

400 g tempeh – sojové fermentované bôby, 1 čínska kapusta, biela drobná fazuľa namočiť na 12 hodín a uvariť s bobkovým listom, 600 g jačmenné krúpy – uvariť vo vode, olivový olej, bobkový list, mletá červená paprika a troška chilli, kurkuma mletámajoránka sušená alebo čerstvá, soľ, mleté čierne korenie

Jacmenny solet
Jačmenný šolet s tempeh a kapustou

Postup:

Čínsku kapustu nakrájanú na pásiky orestujeme na olivovom oleji a kurkume spolu s tempeh, ktoré nakrájame na malé kocky. Pridáme mletú papriku a chilli. Dôkladne premiešame. Pridáme uvarenú fazuľu a krúpy, majoránku a opekáme cca 20 minút za častého premiešania. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka. Jačmenný šolet servírujeme.

Autor: Silvia Horecká

Tip redakcie:

Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.

Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke.  Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.

Tak nechajte sa inšpirovať !!! 🙂🌸

Koreničky a Štýlová drevená kazeta

womangalérie VŠETKY