Jačmenný šolet s tempeh a kapustou

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na jačmenný šolet s tempeh a kapustou:

400 g tempeh – sojové fermentované bôby, 1 čínska kapusta, biela drobná fazuľa namočiť na 12 hodín a uvariť s bobkovým listom, 600 g jačmenné krúpy – uvariť vo vode, olivový olej, bobkový list, mletá červená paprika a troška chilli, kurkuma mletá,  majoránka sušená alebo čerstvá, soľ, mleté čierne korenie

Jačmenný šolet
Jačmenný šolet s tempeh a kapustou

Postup:

Čínsku kapustu nakrájanú na pásiky orestujeme na olivovom oleji a kurkume spolu s tempeh, ktoré nakrájame na malé kocky. Pridáme mletú papriku a chilli. Dôkladne premiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvica so syrom

Tekvica so syrom

35 minútTekvica so syrom – suroviny: 1 ks tekvica hokaido, olej, 150 g strúhaného syra ( eidam, gouda, ementál, niva) , bylinky, soľ, mleté čierne korenie,… Čítaj ďaľej

Pridáme uvarenú fazuľu a krúpy, majoránku a opekáme cca 20 minút za častého premiešania. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka. Jačmenný šolet servírujeme.

Mohlo by vás zaujímať

Vegetariánske čili s pohánkou

Vegetariánske čili s pohánkou

Chilli  con carne poznáme ako klasické mexické jedlo s hovädzím mäsom, fazuľou a kukuricou. Pikantné, sýte, s množstvom chutnej šťavy. Ja nie vždy mám chuť na niečo … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach