45 minút
Suroviny na jačmenný šolet s tempeh a kapustou:
400 g tempeh – sojové fermentované bôby, 1 čínska kapusta, biela drobná fazuľa namočiť na 12 hodín a uvariť s bobkovým listom, 600 g jačmenné krúpy – uvariť vo vode, olivový olej, bobkový list, mletá červená paprika a troška chilli, kurkuma mletá, majoránka sušená alebo čerstvá, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Čínsku kapustu nakrájanú na pásiky orestujeme na olivovom oleji a kurkume spolu s tempeh, ktoré nakrájame na malé kocky. Pridáme mletú papriku a chilli. Dôkladne premiešame.
Mohlo by vás zaujímať
Pridáme uvarenú fazuľu a krúpy, majoránku a opekáme cca 20 minút za častého premiešania. Dochutíme soľou a mletým korením z mlynčeka. Jačmenný šolet servírujeme.