Tekvicové rizoto s parmezánom

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Toto tekvicové rizoto vás zaujme svojou jednoduchosťou a unikátnou chuťou. Výborný nápad, ako využiť tekvicu počas jesenných mesiacov!

Suroviny na jesenné tekvicové rizoto s parmezánom:

500 g tekvice, 250 g guľatozrnnej ryže, 900 ml zeleninového vývaru, 1 cibuľa, 2 PL olivového oleja, plátok masla, 80 g parmezánu, muškátový oriešok, rozmarín, soľ, mleté čierne korenie, hrozno

Postup:

Tekvicu ošúpte, vydlabte zo stredu semienka a čistú dužinu nakrájajte na približne centimetrové kocky. Cibuľu očistite a nakrájajte nadrobno. Rozohrejte maslo a opražte na ňom doružova cibuľu a polovicu tekvice. Nakoniec pridajte ryžu, polovicu vývaru a na malom plameni duste, kým sa vývar nevsiakne. Medzitým zvyšnú tekvicu pokvapkajte olivovým olejom, posypte lístkami rozmarínu, vložte ju do vyhriatej rúry a upečte domäkka. Do rizota postupne prilievajte vývar, kým nie sú ryža a tekvica mäkké. Pred dokončením rizoto dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Na záver vmiešajte do hladkej zmesi ryže kúsky upečenej tekvice a polovicu nahrubo nastrúhaného parmezánu. Servírujte dozdobené zvyšným parmezánom a niekoľkými bobuľkami hrozna.

Mohlo by vás zaujímať

Mäkké tekvicové koláčiky

40 minútEnergia: 63 kcal.Jeseň je krásne ročné obdobie plné teplých farieb, dobrého jedla a chutných koláčov. Je len na vás a na vašej chuti, aký koláč alebo… Čítaj ďaľej

Tip: Na prípravu rizota je najlepšie použiť muškátovú, maslovú alebo hokkaido tekvicu. Hotové rizoto môžete namiesto hrozna dozdobiť i opraženými tekvicovými semienkami. Ak rozmarín v recepte nahradíte šalviou, pokrm dostane úplne iný nádych.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach