Karfiolové fašírky s údeným tofu a bylinkami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na karfiolové fašírky s tofu:

1 väčší karfiol, 1 nastrúhaný syr Tofu – údený, 3 vajcia, 4 lyžice hrubej múky, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice bylinkového korenia (bazalka, majorán, koriander, oregano, petržlenová vňať…), 1 lyžičku vegety, soľ, mleté čierne korenie, tuk na opekanie

Postup:

Karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme do polomäkka. Vyberieme ho a roztlačíme, aby zostali menšie kúsky. Po vychladnutí pridáme múku, rozšľahané vajcia, Tofu, pretlačený cesnak, soľ, posekané bylinky, dochutíme soľou a korením a dobre premiešame.

Mohlo by vás zaujímať

Tofu s quinoou

Tofu s quinoou

15 minútNapriek tomu, že slovo QUINOA (Chenopodium quinoa) môže znieť pre mnohých  z nás tajomne a je viac než pravdepodobné, že väčšina z nás túto plodinu ešte neochutnala, nazývajú… Čítaj ďaľej

Zo zmesi formujeme menšie fašírky a opekáme na rozohriatej panvici. Podávame s opekanými zemiakmi a tatárskou omáčkou, alebo so zeleninovým šalátom.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach