45 minút
Suroviny na karfiolové fašírky s tofu:
1 väčší karfiol, 1 nastrúhaný syr Tofu – údený, 3 vajcia, 4 lyžice hrubej múky, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice bylinkového korenia (bazalka, majorán, koriander, oregano, petržlenová vňať…), 1 lyžičku vegety, soľ, mleté čierne korenie, tuk na opekanie
Postup:
Karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme do polomäkka. Vyberieme ho a roztlačíme, aby zostali menšie kúsky. Po vychladnutí pridáme múku, rozšľahané vajcia, Tofu, pretlačený cesnak, soľ, posekané bylinky, dochutíme soľou a korením a dobre premiešame.
Mohlo by vás zaujímať
Zo zmesi formujeme menšie fašírky a opekáme na rozohriatej panvici. Podávame s opekanými zemiakmi a tatárskou omáčkou, alebo so zeleninovým šalátom.