Kofty z batátov a kelu

Náročnosť

Kofty z batátovSuroviny na Kofty z batátov a kelu:

400 g batátov, 220 g kelu, 1 malé romanesco, 1 hrsť čerstvého koriandra, 150 g quinoa múky, 2 žĺtka, 1 lyžica ľanových drvených semienok, 3 strúčiky cesnaku,  1 malá lyžička soli, olivový olej

Krém: 2 ks čerstvej kurkumy, 1 ks červenej cibule, olivový olej, 1 lyžica tahini pasty, 300 g namočených kešu orieškov, 1 dcl vody, soľ, koriandrová vňať

Postup:

Batáty olúpeme a uvaríme do mäkka. Po vychladnutí pridáme nasekaný kel a romanesco, s cesnakom, ľanové semienka, 2 žĺtky, múku soľ. Vymiešame na husté cesto. 2 lyžicami formujeme kofty a smažíme na oleji do zlatista.

Krém: Na panvici orestujeme na olivovom oleji červenú cibuľku, nastrúhanú kurkumu a rascu. Po orestovaní rozmiešame malú lyžicu tahini pasty a pridáme namočené kešu orechy. Rozmixujeme všetko na hladkú pastu. Dochutíme soľou.

Kofty

Omáčka:  

Autor: Silvia Horecká

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach