Kroketky plnené syrom

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Kroketky plnené syrom sú výborné ako príloha ale aj iba len tak.

Suroviny na kroketky plnené syrom:

150-200 g syra pokrájaného na hranoly cca 1 x 1 x 10 cm, 500 g zemiakov, 200 g polohrubej múky, olej na vyprážanie, 1 vajce, soľ

Kroketky plnené syrom

Postup:

Zemiaky uvaríme v slanej vode v šupke do mäkka. Ošúpeme a nastúhame (ešte trochu teplé) na jemnom strúhadle. Premiešame, pridáme múku, vajce a dosolíme. Vypracujeme cesto , z ktorého formujeme valčeky o priemere 4 cm a dĺžke asi 12 cm. Do stredu po dĺžke vkladáme hranolčeky syra, uzavrieme cestom. Obalíme v trojobale a vyprážame v oleji.

Mohlo by vás zaujímať

Tuniakové krokety

30 minútSuroviny na tuniakové krokety: 400 g tuniaka vo vlastnej šťave (konzerva), 4 lyžice olivového oleja, 4 lyžice hladkej múky, 250 ml mlieka, 3 lyžice strúhaného… Čítaj ďaľej

Dozlatista vypražené krokety postupne odkladáme na tanier vyložený pijavým papierom na odsatie prebytočného tuku. Podávame s hlavným jedlom.

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach