35 minút
Kroketky plnené syrom sú výborné ako príloha ale aj iba len tak.
Suroviny na kroketky plnené syrom:
150-200 g syra pokrájaného na hranoly cca 1 x 1 x 10 cm, 500 g zemiakov, 200 g polohrubej múky, olej na vyprážanie, 1 vajce, soľ
Postup:
Zemiaky uvaríme v slanej vode v šupke do mäkka. Ošúpeme a nastúhame (ešte trochu teplé) na jemnom strúhadle. Premiešame, pridáme múku, vajce a dosolíme. Vypracujeme cesto , z ktorého formujeme valčeky o priemere 4 cm a dĺžke asi 12 cm. Do stredu po dĺžke vkladáme hranolčeky syra, uzavrieme cestom. Obalíme v trojobale a vyprážame v oleji.
Mohlo by vás zaujímať
Dozlatista vypražené krokety postupne odkladáme na tanier vyložený pijavým papierom na odsatie prebytočného tuku. Podávame s hlavným jedlom.