Kysnuté knedličky plnené čučoriedkami

Doba prípravy 15 minútEnergia: 793 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota 1 porcie: 793 kcal/3319 kJ

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

1/2 balíčka sušeného droždia, 180 ml mlieka, 20 g práškového cukru, 300 g hladkej múky, soľ, 100 g masla, 2 žĺtky, 400 g čučoriedok
Na ozdobenie: 100 g masla, 100 g maku, práškový cukor na posypanie

Kysnuté knedličky plnené čučoriedkami

Postup:

V miske pomiešame droždie s troškou vlažného mlieka, lyžicou cukru, dvoma lyžicami múky a necháme nakysnúť kvások. Zvyšnú múku primiešame so štipkou soli a zvyšným mliekom, rozpusteným maslom a žĺtkami. Nakoniec pridáme kvások. Vypracujeme vláčne cesto, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.

Čučoriedky umyjeme a osušíme. Cesto rozvaľkáme na hrubší obdĺžnikový plát a pokrájame ho na štvorčeky, na ktoré rozdelíme čučoriedky. Rohy štvorčekov spojíme a zabalíme ich do tvaru guľôčky ( knedličky ). Necháme ich ešte chvíľku vykysnúť.

Knedličky varíme v mierne osolenej vode asi 8 minút. Hotové knedličky vyberieme z vody, prepicháme ich vidličkou, dáme na tanier. Posypeme makom, práškovým cukrom a zalejeme rozpusteným maslom. Takto pripravenú dobrotu servírujeme. Všetkým bude určite chutiť! 🙂

Tip redakcie:

Ako alternatívu môžete posypať knedličky tvarohom, práškovým cukrom a opečenýmí mandľovými lupienkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach