40 minút
Suroviny:
1 balíček vanilkového cukru, 1/2 hrnčeka hladkej múka, 1/2 hrnčeka polohrubej múky, 3 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 1/4 ČL soli, 2 PL mletého maku, 1 PL med, 2 hrnčeky plnotučného mlieka, 2 ks vajec, 3 PL roztopeného masla, olej alebo maslo na opekanie lievancov
Postup:
V jednej miske zmiešame vanilkový cukor, hladkú a polohrubú múku, kypriaci prášok, soľ a mak. V druhej miske zmiešame všetky tekuté ingrediencie. Následne vmiešame sypkú zmes a poriadne premiešame, aby nám vzniklo hladké cesto. Hotové cesto necháme 15 minút odpočívať. Na rozhorúčenej panvici s troškou masla alebo oleja opekáme lievance. Podávame ozdobené malinami a medom.