Nadýchané lievance s kyslou smotanou a jahodami

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Nadýchané lievance s kyslou smotanou a jahodami patria v našej rodine medzi obľúbené jedlo na raňajky. 

Suroviny:

2 vajcia, 50 g rozpustenej Hery, 50 g krupicového cukru, 200 ml polotučného mlieka, 70 g kyslej smotany, 150 g polohrubej múky, 150 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva

lievance s kyslou smotanou a jahodami

Postup:

Vajcia rozmixujte s rozpustenou Herou a s cukrom. Pridajte mlieko a kyslú smotanu. Dôkladne premiešajte. Obe múky a prášok do pečiva premiešajte a po častiach vsypte do tekutej zmesi. Vymiešajte hladké cesto bez hrudiek. Cesto nechajte desať minút odpočívať pri izbovej teplote. Na rozohriatej teflónovej panvici smažte lievance s priemerom asi 8 cm alebo použite lievanečník. Smažte na strednej teplote, aby zostali lievance skôr svetlejšie. Najskôr opečte z jednej strany. Keď sa začnú na po vrchu tvoriť mierne bubliny, cesto stuhne, tak lievanec otočte. Ihneď sa začne nafukovať. Dopečte z druhej strany.

Podávajte s ľahko osladenou kyslou smotanou a s jahodami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach