SPÄŤ
Jedlá bez mäsa

Oblačno s možnosťou vajec

Od: Henrieta Karabova 2.5.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Tieto ľahké a nadýchané vaječné obláčiky, ktoré sa podávajú s našim celozrnným chlebom Maestro Cereale sú perfektným začiatkom dňa. Rýchly a jednoduchý začiatok dňa.

Suroviny (2 porcie):

2 krajce Maestro Cereale Schär, 2 veľké vajcia, soľ a čierne korenie, štipka mletého chilli, maslo

 Oblačno s možnosťou vajec

Postup:

Vajcia oddeľte umiestnením vaječných bielkov do strednej miešacej misky, vaječné žĺtka vložte do 2 malých nádobiek, každé zvlášť a dajte pozor, aby zostali neporušené.

Rúru predhrejte na 230° Celzia a malý plech alebo pekáč obložte papierom na pečenie.

S elektrickým šľahačom alebo pomocou mixéru vyšľahajte na najvyššej rýchlosti vaječné bielka, až kým sa nevytvorí tuhá zmes, ako keby ste robili meringue.

Vaječné bielka rovnomerne rozdeľte na 2 zvrchované kôpky na pripravený plech a v strede vytvorte jamku zadnou stranou lyžice, ktorá bude držať vaječný žĺtok. Uistite sa, že ste vytvarovali dostatočne vysoké strany, aby udržali vaječný žĺtok.

Vaječné bielka pečte 2 minúty na 230° Celzia, potom do jamiek, ktoré ste pripravili, opatrne pridajte vaječné žĺtka a ochuťte trochou soli, čierneho korenia a štipkou chilli.

Pečte ďalšie 3 až 4 minúty, kým sú vaječné žĺtka uvarené podľa vašich predstáv.

Podávajte priamo na toaste.

Čas prípravy: 5 min.

Čas varenia: 10 min.

Zdroj: www.schaer.com, alebo www.dobrebezlepku.sk

womangalérie VŠETKY