Paprika v smotanovej omáčke – suroviny (rozpočet pre 4 osoby):
1 kg papriky, 2 lyžice – 80 g majonézy, 1/8 l smotany, 1 lyžica vínneho octu, 1 lyžička cukru, mleté čierne korenie, 1 lyžička kapár
Postup:
Papriky rozštvrtíme, zbavíme semiačok, povykrajujeme zvyšky stoniek a biele žilky. Pokrájame ich na rezance. Prevaríme 2 l osolenej vody. Keď už voda prudko vrie, po malých porciách v nej povaríme paprikové rezance – voda musí neprestajne prudko vrieť. Pokrájanú papriku môžeme prípadne variť i na cedidle a na ňom potom rýchlo ponoriť do studenej vody.
Mohlo by vás zaujímať
Tento postup sa nazýva blanšírovanie. Papriku necháme dobre odkvapkať. Z majonézy, smotany a octu vymiešame omáčku, ktorú osolíme, okoreníme a dochutíme trochou cukru. Premiešame s blanšírovanou paprikou a podľa chuti posypeme karí korením.
1 porcia obsahuje: 1264 joulov (302 kalórií)