Paprika v smotanovej omáčke

Doba prípravy 30 minútEnergia: 302 kcal.Náročnosť

Paprika v smotanovej omáčke – suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

1 kg papriky, 2 lyžice – 80 g majonézy, 1/8 l smotany, 1 lyžica vínneho octu, 1 lyžička cukru, mleté čierne korenie, 1 lyžička kapár

Postup:

Papriky rozštvrtíme, zbavíme semiačok, povykrajujeme zvyšky stoniek a biele žilky. Pokrájame ich na rezance. Prevaríme 2 l osolenej vody. Keď už voda prudko vrie, po malých porciách v nej povaríme paprikové rezance – voda musí neprestajne prudko vrieť. Pokrájanú papriku môžeme prípadne variť i na cedidle a na ňom potom rýchlo ponoriť do studenej vody.

Mohlo by vás zaujímať

Salsa z tureckej papriky a fety

Salsa z tureckej papriky a fety s kúskami pity

25 minútSalsa z tureckej papriky a fety s kúskami pity – suroviny: 2 lyžice melasy z granátového jablka, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 1 malá červená paprika… Čítaj ďaľej

Tento postup sa nazýva blanšírovanie. Papriku necháme dobre odkvapkať. Z majonézy, smotany a octu vymiešame omáčku, ktorú osolíme, okoreníme a dochutíme trochou cukru. Premiešame s blanšírovanou paprikou a podľa chuti posypeme karí korením.

1 porcia obsahuje: 1264 joulov (302 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach