SPÄŤ
Jedlá bez mäsa

Paradajky plnené ryžou

Od: Henrieta Karabova 10.8.2016
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

8 (1,5 kg) veľkých zrelých paradajok, 1/3 hrnčeka olivového oleja, 3 veľké cibule, posekané nadrobno, 2/3 hrnčeka guľatej ryže, 1/4 hrnčeka paradajkového pretlaku 1 hrnček nahrubo posekanej petržlenovej vňate, soľ a čerstvo zomleté čierne korenie
1/2 hrnčeka vody, 2 lyžice olivového oleja

Paradajky plnené ryžou

Postup:

Paradajky rozložíme na dosku vrchom nadol. Ostrým nožom odrežeme spodné časti a vršky si odložíme. Paradajky jemne postláčame a vnútro odstránime. Malou lyžičkou opatrne povyberáme dužinu a pokrájame ju nadrobno. Paradajky si zvlášť odložíme nabok. Na panvici rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu a pražíme ju na veľmi slabom ohni 20 minút. Občas premiešame. Pridáme ryžu a miešame dalšie 3 minúty. Pridáme posekanú paradajkovú dužinu a paradajkový pretlak. Necháme zovrieť, zmiernime oheň, panvicu prikryjeme a varíme asi 7 minút. Odstavíme z ohňa a necháme trochu vychladnúť. Primiešame petržlenovú vňať, korenie a dosolíme. Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Lyžicou rovnomerne naložíme plnku do paradajok. Odložené vršky priložíme naspäť. Paradajky rozložíme do hlbokej misy na pečienie. Do misy nalejeme vodu a paradajky pokvapkáme olejom. Misu prikryjeme alobalom. Pečieme asi 30 minút, odstránime alobal a pečieme dalších 30 minút. Tesne pred podávaním paradajky polejeme výpekom. Podávame horúce.

Save

Save

Save

womangalérie VŠETKY