Pečené paradajky s cesnakom a bazalkou

Doba prípravy 180 minútNáročnosť

Suroviny na pečené paradajky s cesnakom a bazalkou:

1,5 kg oválnych paradajok, 2 lyžice olivového oleja, 5 strúčikov cesnaku, pol šálky nadrobno posekanej čerstvej bazalky, oregano, cukor, soľ

Pečené paradajky s cesnakom
stock.adobe.com

Postup:

Paradajky pozdĺžne prekrojíme, pokvapkáme olejom, posypeme pretlačeným cesnakom, bazalkou, soľou a cukrom.  Reznou stranou nahor ich poukladáme do olejom vymastenej zapekacej misy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 130 stupňov. Pomaly a veľmi dlho  pečieme (asi 3 hodiny), kým sú paradajky celkom mäkké a šupka je pokrčená. Takto pripravené pečené paradajky s cesnakom vydržia v chladničke celý týždeň. Môžeme ich podávať ako prílohu teplé i studené, alebo ich pridať do šalátu alebo omáčky či na cestoviny.

Save

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach