SPÄŤ
Jedlá bez mäsa

Pečené paradajky

Od: Pavol Cvengroš 9.8.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Energetická hodnota jednej porcie: 275 kcal

Suroviny (rozpočet na 4 porcie):

50g anglickej slaniny, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 20 ml olivového oleja, 50g kapari, 4 veľké paradajky, soľ, korenie, čerstvá bazalka, 200g mozzarely, šalát na ozdobenie

Postup:

Slaninu pokrájame na malí kocky a opečieme. Pridáme pokrájanú cibuľku a opečieme ju do sklovita. Vmiešame kapari, roztlačený cesnak, všetko prehrejeme a odstavíme. Paradajky umyjeme, vodorovne prekrojíme a na reze ich osolíme a okoreníme. Bazalku nasekáme nahrubo. Mozzarelu pokrájame asi na 0,5 – 1cm plátky. Plech vyložíme alobalom, poukladáme naňho paradajky, ktoré prevrstvíme s mozzarelou. Rúru rozohrejeme a pečieme asi 15 minút. Podávame teplé.

womangalérie VŠETKY