Pečené rajčiny s bazalkou a olivovým olejom

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Ľahký obed či večera do 20 minút? Nie je problém, veď tieto klasické ingrediencie máte určite doma po ruke.  

Suroviny na pečené rajčiny

5-6 väčších mäsitých rajčín, soľ, 2-3 vetvičky čerstvého rozmarínu alebo sušený rozmarín, čierne korenie, olivový olej, pár lístkov bazalky na ozdobenie, prípadne feta syr

Postup:

Umyté rajčiny rozpolíme a naukladáme ich do ohňovzdornej misy vytretej olivovým olejom narezanou časťou nahor. Potrieme ich aj zvrchu olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou soľou, okoreníme, pridáme vetvičky tymiánu a pečieme v rozohriatej rúre na 20 stupňov asi 20 minút (dĺžka pečenia závisí od veľkosti rajčín, menšie sa budú piecť kratšie). Pečené rajčiny s bazalkou podávame ešte teplé, ozdobené bazalkou. Výborne chutia aj s gréckym syrom feta.

Chuť pečených rajčín doplní víno Tramín červený VITIS Galéria,  ktoré sa vyznačuje až extravagantnou arómou a korenistou chuťou.