SPÄŤ
Vegetariáni

Pečený baklažán s parmezánom

Od: Henrieta Karabova 21.11.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

1 baklažán, ¾ šálky parmezánu, 1/3 šálky celozrnnej strúhanky, 6 strúčikov cesnaku, soľ, čierne korenie, mlieko, 1 cibuľa, 1 konzerva paradajkovej omáčky, bazalka, mozarella

Pečený baklažán s parmezánom

Postup:

Najskôr si urobíme omáčku. Cibuľu si očistíme, nakrájame na drobno a opražíme na oleji do mäkka. Pridáme 4 nadrobno naskaný cesnak, ešte chvíľu opražíme. Potom pridáme paradajkovú omáčku a privedieme do varu. Odstavíme a pridáme korenie, soľ a nadrobno nasekanú bazalku. Omáčku odstavíme. Baklažán si nakrájame na hrubšie kolieska. V miske si zmiešame parmezán, strúhanku, 2 pretlačené strúčiky cesnaku a čierne korenie. Do druhej misky si dáme mlieko. Panvicu si vymastíme kokosovým olejom a rozohrejeme. Kolieska baklažánu najskôr namočíme do mlieka, potom ich obalíme v strúhankovej zmesy a poriadne pritlačíme, aby sa urobila hrubšia vrstva. Obalené plátky potom opekáme v kokosovom oleji asi 3 minúty z každej strany. Opečené kolieska poukladáme do menšieho pekáča. Polejeme ich urobenou omáčkou, posypeme posekanou bazalkou a postrúhanou mozarellou. Pečieme asi 20 minút, kým sa syr neroztečie.

Autor: Inéz Krídlová

womangalérie VŠETKY