Pečený kozí syr s orechovým maslom a bagetou

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na pečený kozí syr s orechovým maslom( rozpočet na 3 porcie ):

Pečený kozí syr1 ks kozieho syra brie cca 180g =3 porcie, 50 g masla, 30 g vlašských orechov, 1 vajce, soľ, biele korenie
Bagetka sezamova:  1kg hladkej múky, 1 dcl olivového oleja, čerstvé droždie, 20 g sezam biely a čierny

Postup:

Bagetky so sezamom: z hladkej múky, oleja, soli, vody a droždia vymiešame cesto, hecháme vykysnúť a vyformujeme bagetky, ktoré posypeme sezamom a upečieme.

Syr rozdelíme na jednotlivé porcie. Pripravíme si orechové meslo – vymiešame spolu mleté vlašské oechy, žĺtko a maslo. Orechové maslo rozdelíme na jednotlivé porcie syra a zapečieme pudkým ohňom. Podávame spolu s čerstvou bagetkou.

Autor: Andrej Saturi

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach