Suroviny na plnené šampiňónové hniezda:
8 krajcov chleba, 50 g šampiňónov, 100 g strúhaného syra, 1 vajce, čierne olivy, strúčik cesnaku, cibuľa, maslo, soľ, 10 g mandlí, čierne korenie a podľa chuti tymián
Na ozdobu: sterilizované huby, rozmarín, chili papričky, červené korenie
Postup:
Z krajcov chleba vykrojíme kolieska, ktoré na sucho opečieme a poukladáme do vymastenej zapekacej misky. Šampiňóny očistíme, odložíme 8 väčších klobúčikou a zvyšok húb nakrájame. Na masle orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané huby, plátky cesnaku, nakrájané olivy, korenie a soľ. Nakoniec vmiešame vajce a pridáme lupienky mandlí (hrsť si necháme na zdobenie). Zmes miešame do zozlatnutia lupienkov a potom odstavíme.
Mohlo by vás zaujímať
Teplou hubovou zmesou plníme klobúčiky šampiňónov a poukladáme ich na opečené kolieska chleba v zapekacej miske. Husto posypeme strúhaným syrom a zapečieme. Po zapečení zdobíme rozmarínom, chili papričkami, čiernym korením, plátkami mandlí a nakrájanými hubami. Dobrú chuť.
Miroslava Turiaková, Žilina