Plnené šampiňónové hniezda

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na plnené šampiňónové hniezda:

8 krajcov chleba, 50 g šampiňónov, 100 g strúhaného syra, 1 vajce, čierne olivy, strúčik cesnaku, cibuľa, maslo, soľ, 10 g mandlí, čierne korenie a podľa chuti tymián

Na ozdobu: sterilizované huby, rozmarín, chili papričky, červené korenie

Postup:

Z krajcov chleba vykrojíme kolieska, ktoré na sucho opečieme a poukladáme do vymastenej zapekacej misky. Šampiňóny očistíme, odložíme 8 väčších klobúčikou a zvyšok húb nakrájame. Na masle orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané huby, plátky cesnaku, nakrájané olivy, korenie a soľ. Nakoniec vmiešame vajce a pridáme lupienky mandlí (hrsť si necháme na zdobenie). Zmes miešame do zozlatnutia lupienkov a potom odstavíme.

Mohlo by vás zaujímať

Restované šampiňóny à la Jamie Oliver

25 minútSuroviny na restované šampiňóny à la Jamie Oliver: 500 g šampiňónov, 1 strúčik cesnaku, čerstvá petržlenová vňať, soľ, čierne mleté korenie, chilli papričky podľa chuti,… Čítaj ďaľej

Teplou hubovou zmesou plníme klobúčiky šampiňónov a poukladáme ich na opečené kolieska chleba v zapekacej miske. Husto posypeme strúhaným syrom a zapečieme. Po zapečení zdobíme rozmarínom, chili papričkami, čiernym korením, plátkami mandlí a nakrájanými hubami. Dobrú chuť.

Miroslava Turiaková, Žilina

Mohlo by vás zaujímať

Košíčky plnené hubovým ragú

Košíčky plnené hubovým ragú

Košíčky plnené hubovým ragú – suroviny: 1 chladené lístkové cesto4 lahôdkové cibuľky3 strúčiky cesnakuolivový olejčerstvý tymian100 g hlivy ustricovej100 g šampiňónov50 ml suchého bieleho vínaasi … Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach