Plnený baklažán paradajkami

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Plnený baklažán paradajkami je chutné jedlo, ktoré si ľahko pripravíte.

Suroviny na plnený baklažán paradajkami:

1 baklažán, 5-6 rajčín, strúhanka, bambino, petržlenová vňaťka, soľ, syr na strúhanie, cibuľa, cesnak, olivový olej

Postup:

Baklažán rozkrojíme na dve polovice a v rúre predhriatej na 250 stupňov ho predpečieme asi 12 minút. Potom vnútrajšok vydlabeme lyžicou tak, aby baklažán nadobudol tvar loďky. Na panvici rozpálime olej pridáme cibuľku a tiež pokrájaný cesnak. Osolíme prípadne okoreníme. Paradajky a vnútrajšok baklažánu nakrájame tiež na menšie kúsky a pridáme do panvice.

Mohlo by vás zaujímať

Baklažánové závitky

30 minútBaklažánové závitky sú skvelou fit večerou, ktorú ocenia všetci, ktorí majú radi chutné a výživné jedlo. Suroviny na baklažánové závitky: 2 baklažány, 2 PL olivového oleja, 2 údené… Čítaj ďaľej

Posypeme jemne nakrájanou petržlenovou vňaťkou pridáme bambino a strúhanku. Zmes premiešame, dobre podusíme a naplníme ňou baklažán. Naň nasypeme strúhaný syr – eidam alebo parmezán. Naplnený baklažán dáme ešte na 10-12 minút do rúry zohriatej na 200 stupňov, aby sa poriadne upiekol. 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach