Plnený baklažán paradajkami je chutné jedlo, ktoré si ľahko pripravíte.
Suroviny na plnený baklažán paradajkami:
1 baklažán, 5-6 rajčín, strúhanka, bambino, petržlenová vňaťka, soľ, syr na strúhanie, cibuľa, cesnak, olivový olej
Postup:
Baklažán rozkrojíme na dve polovice a v rúre predhriatej na 250 stupňov ho predpečieme asi 12 minút. Potom vnútrajšok vydlabeme lyžicou tak, aby baklažán nadobudol tvar loďky. Na panvici rozpálime olej pridáme cibuľku a tiež pokrájaný cesnak. Osolíme prípadne okoreníme. Paradajky a vnútrajšok baklažánu nakrájame tiež na menšie kúsky a pridáme do panvice.
Mohlo by vás zaujímať
Posypeme jemne nakrájanou petržlenovou vňaťkou pridáme bambino a strúhanku. Zmes premiešame, dobre podusíme a naplníme ňou baklažán. Naň nasypeme strúhaný syr – eidam alebo parmezán. Naplnený baklažán dáme ešte na 10-12 minút do rúry zohriatej na 200 stupňov, aby sa poriadne upiekol.