Plnený kaleráb

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Plnený kaleráb – suroviny:

8 mladých kalerábov, 40 g oleja na pekáč, 200 g paradajok

Plnka: 20 g oleja, 20 g cibule, 200 g hríbov, soľ, mleté čierne korenie, 2 vajíčka

Postup:

Umyté a očistené kaleráby vydlabeme malou lyžičkou a naplníme plnkou z hríbov. Pekáč vymastíme, poukladáme naň posekané vnútro z kalerábov, umyté rozštvrtené paradajky, naplnené kaleráby a upečieme do ružova.

Mohlo by vás zaujímať

Plnené šampiňónové hniezda

45 minútSuroviny na plnené šampiňónové hniezda: 8 krajcov chleba, 50 g šampiňónov, 100 g strúhaného syra, 1 vajce, čierne olivy, strúčik cesnaku, cibuľa, maslo, soľ, 10… Čítaj ďaľej

Plnka: Očistenú a pokrájanú cibuľu zapeníme na oleji, pridáme očistené, umyté a pokrájané hríby, osolíme, okoreníme a prikryté udusíme. K mäkkým hríbom primiešame vajíčka a miešame, až kým nezhustnú. Podávame so zemiakovou kašou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach