Rambutanovo-ananásové karí s tofu

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Rambutanovo-ananásové karí je jedlo, ktoré máme doma všetci radi. Pripravujeme ho casto v rôznych obmenách. S hydinovým mäsom, sójovými kúskami, skúšali sme aj cícer. Ponúkame vám tento recept s použitím tofu. Vyskúšajte!

Suroviny na rambutanovo-ananásové karí s tofu:

1 tofu nakrájané na kocky 5 PL oleja, 2 kúsky koreňa zázvoru, 2 červené papriky, 2 tobolky Kardamónu, 3 strúčiky roztlačeného cesnaku, 2 ČL Garam masala (indická zmes korenia), 2 ČL mletého koriandru, 2 ČL rímskeho kmínu, 1 ČL kurkumy, 1 ČL soli, 2 plátky ananásu, 5 rambutanov, ananásová šťava, kokosové mlieko

Rambutanovo-ananásové karí s tofu
Rambutanovo-ananásové karí s tofu

Postup:

Osmažte na oleji tofu a dajte ho zatiaľ bokom. Rozpáľte olej v hrubšej panvici a pridajte zázvor, papriku, kardamón a cesnak. Dôkladne premiešajte. Pridajte garam masalu, koriander, rímsky kmín, kurkumu a zľahka opražte. Pridajte soľ, tofu, ananás, rambutan a ananásovú šťavu a na miernom ohni varte 10 minút. Pridajte kokosové mlieko a podávajte s ryžou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach