Ratatouille s baklažánom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na ratatouille s baklažánom:

14 lyžíc olivového oleja, 1 kg cibule nakrájanej na kolieska, 3 červené papriky, 1 kg zrelých paradajok alebo paradajok z konzervy bez nálevu, 1 bouquet garni zo stopkatého celeru a 2 bobkových listov, 9 prelisovaných strúčikov cesnaku, jemná morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie, štipka cukru, 1,5 kg cukín, 500 g baklažánov, 150 ml vody, 6 nakrájaných lístkov bazalky

Ratatouille s baklažánom

Postup:

Cibuľu opekáme do mäkka a do zlatova na 3 lyžiciach oleja. Papriky opečieme nad plameňom, olúpeme, zbavíme semien a nakrájame.  Opečieme na 3 lyžiciach pleja. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na štvrťky. Dáme na panvicu, pokvapkáme 3 lyžicami oleja, pridáme bouquet garni, cesnak, soľ a cukor a zahrievame 20 minút. Cukiny a baklažány nakrájame na kocky a opečieme na oleji. Všetku zeleninu pridáme k paradajkám, prilejeme vodu, osolíme, okoreníme. Panvicu prikryjeme a dusíme za občasného miešania 20 minút. Odstránime bouquet garni a vmiešame bazalku. Ratatouille s baklažánom podávame s čerstvou bagetou.

Foto: stock.adobe.com