Špargľa s krémovou vajcovou omáčkou

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Špargľa s krémovou vajcovou omáčkousuroviny:

1 viazanička špargle, šťava z 1 citróna, 2 dcl bileho vína, 1 l vína, soľ, maslo, 4 vajcia, mleté čierne korenie, trebuľka

Postup:

Špargľu olúpeme, spodnú časť zarovnáme a každú porciu zviažeme. Citrónovú šťavu s bielym vínom, vodou, so soľou a maslom rozohrejeme v hrnci. Pridáme zväzky špargle a asi 15 minút povaríme. Medzitým si zohrejeme maslo v hrnci. V ďalšom hrnci vyšľaháme metličkou žĺtky s bielym vínom a citrónovou šťavou. Výrazne ochutíme morskou soľou, mletým čiernym korením, cukrom a worcesterskou omáčkou.

Mohlo by vás zaujímať

Zelená špargľa na masle a víne

30 minútZelená špargľa na masle a víne – suroviny( rozpočet na 4 porcie): 600 g očistenej špargle, 1,5 dcl bieleho vína, 4 dcl zeleninového vývaru, 1… Čítaj ďaľej

Vo vodnom kúpeli alebo na sporáku šľaháme, až kým nevznikne krém. Odstavíme a po kvapkách pridávame vlažné maslo. Vajcovú penu ešte raz ochutíme a do omáčky pridáme umytú a nadrobno posekanú trebuľku. Špargľové tyčinky poukladáme na tanier, polejeme omáčkou a hneď podávame.

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach