Špargľový koláč

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na špargľový koláč:

Cesto: 200 g hladkej múky T650, 100 g masla, 1 čajová lyžička soli, 100 g masla, 3 polievkové lyžice vody

Plnka: 30 g masla, 150 g špargle, 150 g mladej cibuľky, 250 g čerstvého syra Chedar, vňať zo zeleru, 250 ml smotany na varenie, 2 vajíčka, soľ a mleté čierne korenie medzi prsty, 2 polievkové lyžice detskej krupice

Postup:

Maslo necháme zmäknúť a potom spolu zmiešame všetky suroviny. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a vložíme do tortovej formy tak, aby cesto bolo po bokoch vysoké asi 4 – 5 cm.

Špargľu asi 2 – 3 minúty uvaríme v slanej vode. Potom ju nakrájame na malé kúsky spolu s cibuľkou. Syr nakrájame na menšie kúsky. Všetko spolu vymiešame. Masu pozorne vlejeme na cesto v tortovej forme tak, aby plnka bola si 5 mm pod okraj cesta.

Mohlo by vás zaujímať

Špargľové koláčiky

Špargľové koláčiky

15 minútSuroviny na špargľové koláčiky: 2 lístkové cestá, 1/2 kg špargle, vajíčko, soľ, sezam Postup: Lístkové cesto rozbalíme a nastriháme nožnicami na 2 cm pásiky. Špargľu… Čítaj ďaľej

Vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 40 – 45 minút.
Podávame s minerálkou, dospelým s červeným vínom.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach