SPÄŤ
Vegetariáni

Špenátová omeleta s hubami

Od: Pavol Cvengroš 14.9.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

v jednej porcii: 205 kcal (841 kJ), 17 g bielkovín, 22 g sacharidov, 7 g tukov, 2 g nasýtených tukov, 108 mg cholesterolu, 6 g vlákniny, 1,144 mg sodíka

Suroviny ( rozpočet na 2 porcie ):

1 1/2 lyžičky olivového oleja, 120 g (asi3/4 šálky) húb, pokrájaných na plátky, 1 konzerva (250 g) ochutenej paradajkovej omáčky, 4 veľké bielky, 1 veľké vajce, 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia, 1  malá posekaná cibuľa, 1/2 šálky (asi 150 g) uvareného posekaného špenátu, 1/4 lyžičky soli, 2  lyžičky postrúhaného parmezánu

Špenátová omeleta s hubami

Postup:

V malom teflónovom kastróle na stredne silnom ohni rozohrejeme 1/2 lyžičky olivového oleja a vložíme huby. Pražíme domäkka asi 4 minúty, raz premiešame. Pridáme paradajkovú omáčku a miešame na slabom ohni asi 5 minút, kým nezhustne. Odstavíme z ohňa a prikryjeme. V malej miske rozšľaháme bielky, celé vajce a mleté čierne korenie na svetlú zmes. Vo veľkej teflónovej panvici na stredne silnom ohni rozohrejeme zvyšnú lyžičku oleja a vložíme cibuľu. Pražíme ju domäkka asi 4 minúty. Pridáme špenát a soľ a miešame, kým sa dôkladne neprehreje. Potom polovicu špenátu primiešame do vaječnej zmesi a druhú polovicu odložíme nabok.

Panvicu postriekame sprejom na praženie a rozohrejeme na stredne silnom ohni. Špenátovo-vaječnú zmes nalejeme do panvice a povrch uhladíme. Pražíme bez miešania asi 1 minútu, kým vajcia nezačnú po okrajoch tuhnúť. Tenkou lopatkou prejdeme po bokoch panvice, aby sa oddelili okraje a aby stiekla ešte tekutá zmes. Viackrát to zopakujeme a omeletu pražíme asi 3 minúty, kým nie je pevná, ale stále šťavnatá. Na polovicu omelety roztrieme odloženú špenátovú zmes a posypeme syrom. Omeletu preložíme napoly. Zmiernime oheň, panvicu prikryjeme a pražíme ešte 3 až 4 minúty, aby omeleta celkom stuhla. Opatrne ju preložíme na tanier a polejeme hubovou omáčkou.

womangalérie VŠETKY