Špenátové palacinky

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Špenátové palacinky sú chutným jedlom, ktorý si môžete pripraviť aj na zelený štvrtok:-)

Suroviny na špenátové palacinky( rozpočet 4 porcie ):

300 ml plnotučného mlieka, 75 g čerstvého špenátu, 1 vajce, 150 g hladkej múky, hrsť čerstvej bazalky (nemusí byť), soľ, čierne korenie, 3 PL oleja

Na podávanie: 4 vajcia na volské oká, 75 g čerstvého syru ako feta a pod., čerstvý šalát

Špenátové palacinky

Postup:

V mlieku rozmixujeme čerstvý špenát s bazalkou, kým nie je mlieko úplne zelené. Potom pridáme vajce a rozmiešame ho. V miske zmiešame múku so soľou a korením a postupne za stáleho miešania metličkou pridáme vaječnú zmes. Cesto necháme postáť aspoň 15 minút pred tým ako začneme robiť palacinky.

Mohlo by vás zaujímať

Špenátové guľky

45 minútViete už, čo budete variť na Zelený štvrtok? Jasné, aby sme boli verní tradícii, malo by to byť niečo zelené a, samozrejme, chutné. Nemusí to… Čítaj ďaľej

Panvicu necháme rozpáliť, pridáme trochu oleja a postupne vysmažíme palacinky. Palacinky na plníme volským okom, posypeme trochou nalámaného syra a podávame so šalátom. Na záver môžeme špenátové palacinky ešte dochutiť trochou čierneho korenia.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach