SPÄŤ
Jedlá bez mäsa

Špenátové palacinky

Od: Henrieta Karabova 7.4.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny ( rozpočet 4 porcie ):

300 ml plnotučného mlieka, 75 g čerstvého špenátu, 1 vajce, 150 g hladkej múky, hrsť čerstvej bazalky (nemusí byť), soľ, čierne korenie, 3 PL oleja

na podávanie: 4 vajcia na volské oká, 75 g čerstvého syru ako feta a pod., čerstvý šalát

Špenátové palacinky

Postup:

V mlieku rozmixujeme čerstvý špenát s bazalkou, kým nie je mlieko úplne zelené. Potom pridáme vajce a rozmiešame ho. V miske zmiešame múku so soľou a korením a postupne za stáleho miešania metličkou pridáme vaječnú zmes. Cesto necháme postáť aspoň 15 minút pred tým ako začneme robiť palacinky. Panvicu necháme rozpáliť, pridáme trochu oleja a postupne vysmažíme palacinky. Palacinky na plníme volským okom, posypeme trochou nalámaného syra a podávame so šalátom. Na záver môžeme ešte dochutiť trochou čierneho korenia.

womangalérie VŠETKY