Tekvicové rizoto s rozmarínom

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na tekvicové rizoto s rozmarínom ( rozpočet na 4 porcie ):

stredne veľká tekvica hokkaido, 200 g arborio ryže, 200 ml biele víno, 100 ml zeleninový alebo kurací vývar, 40 g maslo, 30 g strúhaný parmezán, 40 g pekanové orechy, 30 g zrejúci kozí syr, trochu mrkvy a zeleru, soľ, rozmarín, čierne korenie

Tekvicové rizoto s rozmarínom

Postup:

Na olivovom oleji si pripravte základ z cibule, zeleru a mrkvy. Všetko spolu krátko orestujeme. Prihodíme aj lístky rozmarínu, jedlo krásne prevonia a k tekvici sa hodí. K základu už môžeme pridať aj na kocky nakrájanú tekvicu a chvíľu restujme. Pridajme nepremytú ryžu a asi dve minúty ju restujeme. Ryža sa zatiahne a škrob ostane v jej vnútri. Podlejeme a poriadne premiešame. Ryža víno veľmi rýchlo absorbuje. Teraz budeme pridávať vždy plnú naberačku horúceho vývaru.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvicové rizoto s parmezánom

35 minútToto tekvicové rizoto vás zaujme svojou jednoduchosťou a unikátnou chuťou. Výborný nápad, ako využiť tekvicu počas jesenných mesiacov! Suroviny na jesenné tekvicové rizoto s parmezánom: 500 g… Čítaj ďaľej

Prvé naberačky ryža rýchlo vypije, neskôr sa tempo spomalí. Po celú dobu treba rizoto miešať a pridávať vývar. Bude to trvať asi 20 minút. Tekvicové rizoto udržujeme dostatočne krémové. Hotové rizoto dochutíme hrsťou strúhaného parmezánu, soľou, korením, lyžicou masla a necháme pod pokrievkou asi 2 minúty oddychovať. Premiešame a servírujeme. Navrch nadrobíme kozí syr a na sucho opečené pekanové orechy.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach