Thajské baklažánové karí

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na thajské baklažánové karí:

2 lyžice rastlinného oleja, 2 lyžice červenej karí pasty, 3 hrnčeky kokosového mlieka, 3 hrnčeky zeleninového vývaru, 1 hrnček zelenej fazuľky nakrájame na 5 cm kúsky, 3 – 4 mrkvy, nakrájame na kolieska, 1/2 hrnčeka baby kukurice, 1/2 hrnčeka ružičiek karfiolu, 2 – 3 čerstvé čili papričky, nakrájané, 4 – 5 kaffirových lístkov, nasekané, 3 lyžice riedkej sójovej omáčky, 1/4 šálky nasekanej čerstvej čili, 2 lyžičky palmového cukru (môžete použiť trstinový), 1 lyžička rybacej omáčky (alebo trochu viac, podľa chuti), 6 malých baklažánov, rozkrájaných na štvrťky, čerstvá thajská bazalka na ozdobu

Thajské baklažánové karí

Postup:

V hrnci zohrejte olej, potom vmiešajte karí pastu a osmažte, kým nezačne voňať. Pridajte kokosové mlieko a dobre premiešajte. Pridajte zeleninový vývar, všetku zeleninu (vrátane limetkových lístkov). Ochuťte sójovou omáčkou, palmovým cukrom a rybacou omáčkou. Varte, kým zelenina nezmäkne. Thajské baklažánové karí naberte na misku, obložte čerstvými listami bazalky a podávajte s dusenou jazmínovou ryžou.

Foto: stock.adobe.com

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach