SPÄŤ
Kulinárium

Tvarůžkové halušky s chrumkavou chalupárskou slaninou

Od: Henrieta Karabova 1.3.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

200 g Olomouckých tvarůžkov, 700 g zemiakov, 300 g hladkej múky, 1 vajce, 2 lyžičky soli, 200 g slaniny, 2 cibule

Tvarůžkové halušky

Postup:

Očistené surové zemiaky nastrúhajte, vodu z nich nezlievajte. Vmiešajte vajce, múku a osoľte. Pokiaľ bude treba, pridajte trocha múky. Cesto by malo byť husté asi ako na zemiakové knedle, záleží na type zemiakov a obsahu škrobu.

Vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu. Cesto preložte do špeciálneho sita na halušky (haluškára) a pretláčajte ho priamo do vriacej vody. Môžete použiť aj obyčajnú drevenú doštičku na krájanie. Najskôr doštičku namočte vo vriacej vode a potom na ňu rozotrite zhruba 1 cm hrubú vrstvu cesta. Doštičku potom oprite o kraj hrnca, nožom odkrajujte malé halušky a rovno ich hádžte do vriacej vody. Postupujte rýchlo, v niekoľkých dávkach, podľa toho, koľko cesta sa na doštičku zmestí.

Halušky stačí variť iba pár minút. Keď sú hotové, vyplávajú na hladinu. Vyberte ich dierovanou naberačkou, presuňte do misy a hneď pokračujte s ďalšou dávkou. Uvarené halušky premiešajte s nastrúhanými tvarůžkami.

Slaninu nakrájajte na plátky a opečte na panvici. Dajte ju bokom a na vypečenom tuku opečte dozlatista cibuľu nakrájanú na kolieska. Halušky rozdeľte na taniere a na každú porciu dajte bohatú dávku opečenej slaniny a cibule.

womangalérie VŠETKY